Quarry Hut

This was originally the only building at CERES! It was used as the the office when CERES parkland was still a bluestone quarry.

Currently it is the Education office, where all of our teachers, educators and sustainability experts oversee the development and delivery of our on-site education programmes to visiting school groups.

Quarry Hut

At one stage the whole operations of CERES was located in this building.

There was a problem with the building getting so hot in summer that you couldn't work in it. We have implemented lots of strategies to help with this.

External shading is provided by deciduous trees and climbing beans.

Cross ventilation has been maximised by altering the hinging on the windows and a  solar powered fan vents the building. The roof has been painted with solar reflective paint.

Unfortunately there is no roof space for insulation.